Thursday, June 7, 2012

DAH BANYAK KES TERJADI PUN MASIH KITA TAK AMBIL IKTIBAR

Ada dua cerita yang aku nak tulis. Satu pasal kisah gadis remaja yang dirogol kenalan yang dikenali melalui facebook. Cinta mukabuku kononnya. Satu lagi pasal kes anak dilarikan penculik. Ibu tinggal anak dalam kereta,lepas tu penculik larikan kereta. Tinggal anak kat tepi jalan.

Pada aku ni semua sebab kecuaian diri sendiri. Sebelum ni pun dah banyak berlaku. Tapi masih juga tidak mengambil iktibar. Alasan apa...ah selagi belum kena pada diri kita..pedulikan jer la..

Tapi mungkin juga mereka2 semua tak terfikir yang kejadian ni boleh berlaku pada mereka. Kita bersangka positif saja sudah la. Sekarang si anak pun telah dikembalikan kepada keluarganya. Tapi maruah budak pompuan yang hilang tu memang tak boleh dapat balik la kan..tu la..lainkali jangan mudah percaya orang yang baru dikenali. Bab2 jenayah ni kita memang kene waspada.

Moral of the stort is: sentiasa berfikir kemungkinan yanh buruk dahulu sebelum melakukan sesuatu. Da yakin baru bole proceed. Kalau still ragu2.. Abaikn terus. Jangan buat. Jangan layan. Terus tinggalkan.


Published with Blogger-droid v2.0.4

No comments:

Post a Comment