Wednesday, December 23, 2015

BERAPA BANYAK PINTU??

Ini entry hot.
Tulis pun masa tengah hot.
Lempang kang haa baru tau.
Aku tak faham sampai sekarang.

Kenapa aku kene lalu banyak pintu untuk masuk ke opis aku nih.
Lebih dari 3 pintu kene lalu.
Dan kene scan pulak, sebelum lalu ke semua pintu-pintu tuh.

Apa rasionalnya??
Dulu ada route paling mudah dari car park ke opis, now dah di tukar pulak.
New route, jauh dan menenatkan.
Tak dapat diterima akal.
Sungguh-sungguh.

Aku bebel dari perspektif seorang pekerja.
Memang tak tahan.
Kadang-kadang rasa management tak tau apa yang dia buat.
Sebab all the while nampak menyusahkan.
Kerja untuk gaji semata-mata???

Hmm reconsider azam untuk 2016.

Teringat boss pernah tanya: Company nak appreciate you, tapi you tak pernah support activity company. Macam mana you nak company appreciate you??

Ada idea??

4 comments:

  1. amboi...ketat sungguh security... setiap pintu kena scan ka? mungkin penah ada isue unauthorised entry kot...x pa dik, anggap la tu senaman lengan dan kaki ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hmm, masuk opis dah termengah2 kak, adoi ai.. berpeluh2 jalan. hihi

      Delete
  2. Replies
    1. susah sangat. memang bunuh mood pagi2 jekk

      Delete