Sunday, October 13, 2013

SHAKLEE: B-COMPLEX.

Vitamin B penting untuk kesihatan.


Adakah anda mendapat vitamin B yang mencukupi? Tekanan hidup, dan ubat2 preskripsi berunsurkan dadah berupaya meningkatkan risiko pengurangan vitamin B dalam tubuh. Vitamin B penting untuk keseluruhan fungsi tubuh yang baik sama ada dari segi kesihatan jantung, sintesis DNA, menguruskan tekanan apatah lagi dalam membina tenaga metabolisma.

Kajian terbaru menunjukkan bahawa vitamin B berupaya meningkatkan penglihatan mata dan sistem pernafasan. Kekurangan vitamin B boleh menyebabkan prestasi badan merosot dan tidak berfungsi dengan baik.

Shaklee B complex mengandungi kesemua 8 jenis vitamin B yang diperlukan oleh tubuh bagi menggantikan nutrisi vitamin B yang hilang untuk membantu menguatkan jantung, peparu dan organ2 penting yang lain.

Setiap tablet mengandungi
- vitamin B1: Thiamin (as Thiamin Mononitrate)
- vitamin B2: Riboflavin
- vitamin B3: Niacin (as Niacinamide)
- vitamin B6: (as Pyridoxine Hydrochlorice)
- Folate (as Folic Asid)
- vitamin B12: (as Cyanocobalamin)
- Biontin (as d-Biontin)
- Pantothenic Acid (as d-Calcium Pantothenate)

Keunikan vitamin B-complex shaklee: ia mempunyai saluran zat makanan berpaten untuk meningkatkan penyerapan nutrient penting iaitu asid folik. Jumlah asid folik yang mencukupi di dalam diet wanita terbukti dapat mengurangkan risiko melahirkan anak terencat akal atau masalah kecacatan saraf tunjang.

Berminat nak cuba vitamin B-complex shaklee bole sms/whatapps: 0197627358 atau email: Myvi1230@gmail.com

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration.
These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.*

2 comments: