Monday, June 27, 2011

MEREPEK & PROMOSI CELCOM BIZ

Time rehat2 memang la tersangat boring dekat opis aku sebab tak boleh bukak langsung blogspot. Dulu2 cuma tak boleh komen entry jer, tapi sekarang ni dah tak boleh bukak langsung..Memang hantu betul la..Boring beb..Habis tak kan la sepanjang rehat ni dok ulang2 baca paper je..naik muntah aku. Kang balik rumah, baca lagi paper..real paper punya…Uiiiii

Hmm bengang btol aku(ala bila sebut pasal company jer memang banyak yang aku bengang la..ha ha) Tak baik btol asik bengang jer.. Tapi aku tak mudah putus asa..Ha ha(ayat tak tahan) aku pegi search blog yang dot com punya..Sesetengah blog dot com ni boleh pula bukak..Hmm tak apa la..Asalkan ada benda yang boleh dibaca..Kira ok la kan..dari dok repeat paper je…Hmm boring2 help2…

Skang ni celcom ada buat promosi kat company aku ni..Suh masuk celcom biz plan. Plan yang ditawarkan P98…dengan no monthly commitment..haa bunyi mcm menarik kan..Setelah aku compare dengan rate yang aku guna skang..nampaknya macam murah sikit..So aku decide nak amik la..Nak try (katanya)..

Bila amik plan ni makna kene ikat kontrak dengan plan ni selama 24bulan..Ok takpe, kita kasi try dulu..Kang agak2 kalo mahal juga lepas 24bulan tuka balik pelan lama..Dan juga yang best setiap pekerja dia bagi amik 3 nombor (maximum). So aku ada additional 2 nombor..Mula2 ingat nak bagi kat mak aku..Yer la..boleh jimat kan, rate pun rendah..Sudah la mak aku tu pakai prepaid..kene topup plak setiap kali nak call adik beradik dia tu..Rupanya mak aku tak nak.. nak bagi MLD memang jangan harap la sebab dia awal2 lagi da pakai celcom biz ni..(company dia offer gak)

Jadinya aku bagi kat adik2 aku sorang satu, nasib aku ada dua adik-dapat la sorang satu..Hmm dua2 nombor ni register atas nama aku, so kalo aku keep, tak pakai, just bayar monthly RM2 jer..kalau pakai, pay as you use…Hmm ada bagus tak??

Antara yang menarik:

'Tiada caj bulanan/percuma panggilan dalam kumpulan selama 50jam setiap bulan/kadar panggilan sama rata 10sen per minit ke semua rangkaian/sms percuma 300 per bulan ke rangkaian celcom'

Kiranya ni strategi celcom nak tarik pelanggan la kan..Apa taknya, kalau ramai yang switch dari digi or maxis ke celcom ni, kan dah bertambah jumlah pengguna celcom..Boleh la beat maxis or digi..Sebab secara tak langsung dorang dah curi sikit2 pelanggan telco lain.Hmm biasala business..

p/s: Tunggula bil bulan depan macam mana..Celcom Biz..

17 comments:

  1. Kak saya baru dapat sim card plan ni. tapi masuk handphone je dia cakap 'sim registration fail'. ada orang pernah dapat ni tak? macamana nak fix eh?

    ReplyDelete
  2. biasa sebelum masuk kan simkad ni dalam hp.. kene make sure simkad lama dah takde line dulu..baru bole aktifkan simkad plan baru..

    ReplyDelete
  3. alamak ada tak lagi package nie.. P98 tanpa komitmen nie.. malang nya promosi hanya ke kilang2 tidak ke agensi kerajaan.. hu3...

    ReplyDelete
  4. hi.. rasa dah tak ada kot plan yang macam ni, husband saya pun ada try survey tanya dekat booth celcom. jawapan dorang, memang dah tak ada lagi promosi P98 tanpa komitmen..

    ReplyDelete
  5. cam bodo plan ni!! My first bil seratus lebih.. I ambik plan internet, i x sms x call. Otak dia laa cas i mahal2. guna xsmpai sebulan bil da seratus lebih.

    ReplyDelete
  6. First bil saja, x baca t&c ler tew

    ReplyDelete
  7. plan celcom ni tak bodoh... bll aku dulu pun sratus lebe jugak tapi bil kedua dan seterusnye tak pun...

    ReplyDelete
  8. ader lg tp kt certain company ja...^_^
    terbaik giler... rm40 utk 5gb data free samsung galaxy y..
    call 8sen seminit...company@within group 50jam...

    ReplyDelete
  9. Lps hbs kontrak 24 bulan..still sma ke plan and monthly bill..?

    ReplyDelete
  10. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  11. Admin...tolong bgtau dgn guna pakej power 98 ni..apa benefit yg kami dpt?
    Contoh, berapa gb internet? Call? Sms?

    ReplyDelete
  12. Admin...tolong bgtau dgn guna pakej power 98 ni..apa benefit yg kami dpt?
    Contoh, berapa gb internet? Call? Sms?

    ReplyDelete
  13. sekarang pakai P98 ni.. sign up bulan 6 2015.. monthly commitment RM40 (x include GST) dapat 5GB data all day xde pecahan waktu.. call n sms pay per use.. call 8 sen/minit mana2 telco & 300 sms free ke celcom number.. other telco 10sen/sms..

    ReplyDelete
    Replies
    1. azzyr sy da 3thun guna plan ni, tp dlu x subsribe internet. Montly mmg murah sbb just call n sms. Nk tnye, klu nk subsribe internet 5gb tu mcm mne ye? sbb klu call center dia offer internet rm38/1gb intenet je.. advice please..syg klu tukar p plan yg baru

      Delete
    2. azzyr sy da 3thun guna plan ni, tp dlu x subsribe internet. Montly mmg murah sbb just call n sms. Nk tnye, klu nk subsribe internet 5gb tu mcm mne ye? sbb klu call center dia offer internet rm38/1gb intenet je.. advice please..syg klu tukar p plan yg baru

      Delete
  14. selepas 2 tahun.. adakah still sama bil ni.. rm40. atau bayar penuh 98. Sesiapa dh guna lebih 2 tahun tolong bgtau...

    ReplyDelete