Saturday, January 4, 2014

DAGING TERIYAKI.

Hari tu aku ada try chicken teriyaki. Kali ni guna resepi sama tapi apply dekat daging. Pagi2 pegi pasar beli daging. Lepastu aku hiris kecik2.

Bahan2 perap seperti biasa: halia dengan bawang putih diparut, kicap manis, madu, gula perang dengan garam sikit..
Hasil perapan:


Lepas tu macam biasa juga guna pemanggang ajaib. Kita bakar daging..


Akhirnya...


Sikit je kot rupanya bila dah siap. Haih. Cukup la makan dua orang je pun... Layan...Tapi lain kali aku nak potong daging banyak sikit. ehehehe

**aku macam perasan harga bahan basah dah naik la..sabar je kan.. 

2 comments:

  1. Daging ada...blh balik buat kat rumah plak ni

    ReplyDelete
  2. hehe bole try kak. di jamin sedap...

    ReplyDelete