Monday, March 31, 2014

KHIDMAT MENCUCI RUMAH.

Aku dah dua kali basuh rumah. Kali pertama basuh dengan sabun- ajax la harpic la. Kali kedua basuh pakai asid pencuci lantai.. Ohoi time ni sakit betul hidung sebab kuat juga bau asid ni rupanya. 

The next week after basuh tu, bila kitorang datang jenguk rumah lagi, lantai still rasa berdebu. Lepas tu aku putus asa dah. Cakap kat mak aku- mak aku advise rumah baru memang kene basuh banyak kali. Whatt?? banyak kali, dua kali tu pun da nak patah pinggang. Putus asa, time tu juga search kat mudah kot2 ada cleaning service ke..

Ada jumpa dua orang yang bole dipercayai la. Try send msg kepada dua2. Tak sangka encik suami da call siap2 tanya. Buat decision dalam keadaan penat, putus asa dan lapar kot. Basuh rumah guna banyak tenaga oii.. Terus aku deal dengan satu cleaner ni. Dia pun ok, letak harga rm350 satu rumah bersih termasuk grill pintu tingkap lap cermin, dinding..Semalam dorang start keje. Kat dalam rumah tu ada la beberapa barang yang belom aku pasang- kipas yang dapat free, lepastu ada hob and hood yang belum sempat install... hmm fikiran jahat ada la sikit dalam hati aku ni- memang tak baik, tapi ada rasa tak sedap hati. 

Pagi dalam pukul 10 aku tinggalkan dorang berdua kemas basuh rumah. Aku dengan encik suami pergi memborong barang2 aksesori toilet kat jualan gudang. Ehehe.. Sampai dekat pukul 6, cleaner tak call pun, janji kalao dorang da nak siap, atleast setengah jam awal, dorang akan call. Ini tak. Risau la pulak. Aku msg dan call baru dorang kata ok boleh datang, sudah hampir siap. Sebenarnya lebih risau pasal cooker hood and hob tu la, hahaha.

Sampai2 dorang tengah kemas laman.. Tapi dorang bagi masuk la untuk check bahagian atas kan da kering. Excited tengok semua cermin tingkap dah bersih.. Pegang gril sampai ati sekali, memang bersih. Should be ok. Bila check area dapur pula, time ni belom kering lagi lantai. So far semua bersih la. Tapi ada satu kejadian yang tak best. Bila aku nak turunkan blind dapur, dengan tak sangka blind tu jatuh!! Aduiii pehal ni.. 

Ok balik cerita pasal service ni.. So far dia bersihkan sampai laman sekali dia tolong sental. Hmm service dia ok. Apa yang diharapkan memang dapat. Semua tempat yang di minta cuci, da bersih. RM350 tu pada aku- ok la rate dia walaupun ada yang bagitau aku mahal sangat bayaran ni. Tapi aku jenis yang da tak peduli orang kata. Yang penting aku tau apa yang aku buat.

Ops lupa nak cerita- aku sempat juga check bahagian stor: tempat aku simpan barang2.. Aku da teringat2 filem
alibaba tu, yang dia panggil lori pergi angkut semua barang. ha ha ha.. Tapi barang tu semua ada lagi... 

Jadi semalam: rumah da bersih, tapi blind jatuh so kene mintak kedai tuka some parts. Lepas tu cleaner ada bagitahu yang ada air menitis dari toilet masterbedroom, so kene call developer untuk datang dan recheck.. Harap2 tak la kritikal sangat.

15 comments:

  1. secepat yang mungkin ipa.. nak merasa duduk rumah sendiri.. hehe

    ReplyDelete
  2. xleh jugak semua nak buat sendiri..
    bg yg pakar buat..lagi bersih, puas hati okelah

    ReplyDelete
  3. betul tu petak bunga. ada sesetengah benda, memang kene serah kepada yang pakar. hihi

    ReplyDelete
  4. Hai. salam perkenalan. nak details orang cuci rumah tu boleh tak?

    p/s : done follow sini. #32. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Uni. bole jer.. contact Astrid, 0108212433

      atau cuba survey kat mudah.my

      Delete
  5. Hai. salam perkenalan. nak details orang cuci rumah tu boleh tak?

    p/s : done follow sini. #32. :)

    ReplyDelete
  6. Salam.. saya pun nak cari servis cuci rumah ni.. en hubby ckap xpe, kite pelan2 boleh kemas sendiri.. tapi dedue kerja.. dgn anak, boleh terduduk dibuatnya.. huhu.. saye ambil ye no phone nya..

    ReplyDelete
  7. Tiada masa bersihkan rumah?
    Rumah berhabuk?
    Perlu bantuan bersihkan rumah?
    Servis Cuci Rumah Penang ada penyelesaian.
    TIADA CAJ MINIMA
    TIADA CAJ PENGANGKUTAN
    TIADA CAJ TERSEMBUNYI
    Sms 017-4518689 untuk maklumat lanjut.

    ReplyDelete
  8. Terima kasih atas perkongsian. Mahal gak tu tapi ok lah kan kalau kerja ok =)
    Untuk area Seremban dan Melaka, saya rekemen servis ni.
    Numbernya 016-4440160 (Mohd). Untuk cuci rumah baru. Harga range 150 ke atas. =) 

    ReplyDelete
    Replies
    1. UPDATE : Boleh isi terus borang di sini : http://goo.gl/forms/aiDb6MRwrn

      Delete
  9. Area kulim ada x servis cuci rumah?

    ReplyDelete
    Replies
    1. kami menyediakan servis home cleaning di bahagian utara hbngi KS HIJRAH 0125396589

      Delete
  10. TERHAD KINI TINGGAL 17 PELANGGAN TERAWAL DENGAN HARGA PROMOSI
    Rm150 clean + kemas barang

    PROMOSI PEMBUKAAN
    TERHAD KEPADA 25 PELANGGAN TERAWAL SAHAJA!!!

    Kami menawarkan khidmat pembersihan kediaman & komersial di sekitar JOHOR BAHRU, SKUDAI, TAMPOI, KEMPAS, GELANG PATAH, MUTIARA RINI, ULU TIRAM, MASAI, serta yang berdekatan secara separuh masa dengan harga berpatutan.....
    100% dari BUMIPUTERA

    Assalamualaikum dan salam sejahtera...
    Kami nak bantu anda bersihkan rumah... nak tak???
    Laaa tak nak ke?Kami bagi harga promosi pun tak nak pulak...
    Kalau rumah bersih dan teratur hati dengan fikirankan tenang...
    Kenapa? Tak percaya ke? Cube try test tengok... 1hari lepas dibersihkan...

    BEBBY CLEANING SERVIS sedia membantu untuk bersihkan dan cuci rumah anda...
    > BARANG CUCIAN KAMI SEDIAKAN
    > PEKERJA KAMI HANTAR DAN AMBIL

    KHIDMAT YANG DI LAKUKAN SEPERTI
    1. * DAPUR *
    - Bersikan kabinet, dinding, pintu
    - Cuci singki, lantai dan dapur masak
    - Lap meja dan tempat perkakas
    - Buang sampah
    2. * BILIK MANDI / TANDAS *
    - Bersihkan sawang, dinding, cermin, kabinet
    - Cuci mangkuk tandas, singki, tab mandi, lantai
    - Buang sampah
    3. * BILIK & SELURUH RUMAH *
    - Bersihkan sawang, kipas, almari, meja, kabinet tv, pintu, cermin, gril
    - vacuum carpet & lantai
    - Cuci balkoni, parking kereta
    - Mop lantai
    - Buang sampah

    DENGAN KADAR HARGA RM 150 SEHINGGA SIAP
    (SELEPAS PROMOSI HARGA AKAN MENGIKUT JAM UNTUK 2 JAM RM80 & UNTUK 4 JAM RM150)

    UNTUK KHIDMAT IRON GOSOK (IRON) BAJU AKAN DIKENAKAN CAJ SEBANYAK RM 5 UNTUK SETIAP 3 HELAI BAJU ATAU SELUAR

    Rasanya mudah tak?Mudahkan... Semuanya hanya di hujung jari je..
    Berminat?
    Ni kami bagi anda no fone,
    0197152136 (Bebby)
    0127103612 (ezyan)
    meh calling saja kami sebelum PROMOSI TAMAT.
    KINI HANYA TERHAD KEPADA 17 PELANGGAN YANG TERAWAL SAHAJA

    ReplyDelete