Wednesday, April 16, 2014

TAYAR PILIHAN.

Last week masa hantar kereta pergi service, serviceman add note: tyre is not in good condition. Maksudnya- da hampir sampai waktu untuk tukar tayar.

Tengah survey tayar brand apa yang bagus dan tahan lasak. Tahan lama juga- almaklum la aku driver yang ganas. Lubang2 semua main langgar je. Sejak minggu ni baru la aku bawak berhemah. 

Buat questionaire dengan kawan2, banyak yang suggest Michelin, Bridgestone tapi kene consider bab harga pulak. hahaha. Dugaan btol..sekarang pakai tayar continental cc5.. Still berbelah bahagi nak pakai tayar brand apa. Tayar lembut tapi cepat haus ke atau tayar keras tapi tahan lama. 

Plan nak tukar tayar by this week juga. Sebab aku tak nak bertangguh. Kereta nak pakai lama. So kene jaga. Kalau kita tak sayang harta benda kita, siapa lagi kan? Ok bye.

7 comments:

  1. samalah saya..pakai tayar mahal..bila nak tukar sakit kepala

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu.. kene kumpul duit lama sket.. isk3

      Delete
  2. nani, akak outsource kat hubby. dia yg tlg tuko kan tayar... hehehe...pandai nani jaga kereta sendiri :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kekeke silap tu kak, nani xpandai jaga kereta. tu yang bila servis ada je kene tukar. pemanduan ganas. hihihi

      Delete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. Saya pakai tayar falcen... tak ingat spelling betul ke tak.... tapi ok.... sy pun bole tahan jugak pakai kete... masuk kg ni... jalan tanah merah... tapi ok and tahan lama... itu cadangan saya... bole servay

    ReplyDelete
    Replies
    1. falken eh.. ok bole je nanti survey2.. hehe

      Delete